عمل جراحی افزایش قد

عمل افزایش قد

عمل افزایش قد برای اصلاح نابرابری های طولی در استخوان ساق یا ران پا به افزایش قد افراد کمک شایانی دارد. شاید شما به اینگونه مشکلات دچار نباشید اما به طور مادرزادی قد بسیار کوتاهی داشته باشید که اعتماد به نفس حضور در اجتماع را از شما گرفته باشد. دیگر نیاز به رنجش در این مورد نیست و می‌توانید با انجام عمل افزایش قد، طول اندام استخوانی پای خود را طویل تر کنید. در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات جامع و کاملی از این عمل را برای شما گردآوری کنیم.

عمل افزایش قد

عمل جراحی افزایش قد چیست؟

عمل افزایش قد یک روش به منظور بلندتر شدن قد افراد است. که با استفاده از پروتز استخوانی انجام می‌شود. این جراحی افزایش قد برای افرادی که قد کوتاهی دارند و به دنبال افزایش قد هستند، مناسب است. بنابراین اگر شما هم از کوتاهی قد خود ناراحت هستید یا اعتماد به نفس خود را از دست داده اید، می‎‌توانید از جراحی افزایش قد بهره ببرید و تا حدودی این مشکل را بهبود بخشید. این عمل زمانی برای افراد تجویز می‌شود که رشد استخوان های طولی این افراد پایان یافته است و از سن رشد افراد گذشته باشد و روش های درمانی غیر جراحی و دارویی برای آن ها بی نتیجه بوده باشد.

با جراحی افزایش قد چقدر می توان افزایش قد داشت؟ 

میزان افزایش قد با تکنیک جراحی به عوامل مختلفی بستگی دارد. روش جراحی، سن، جنسیت، ارتفاع قد اولیه قبل از عمل جراحی و ویژگی‌ های فردی دیگر در میزان این مقدار تاثیرگذار هستند.

با استفاده از ایمپلنت‌های استخوانی، میزان افزایش قد معمولاً در حدود 5 تا 15 سانتی متر، به این صورت که حداکثر میزان افزایش در ساق پا 7 سانتی متر و حداکثر مقدار بلندتر شدن قد در ران پا 8 سانتی متر است. این میزان افزایش قد ممکن است متفاوت باشد و بسته به شرایط فرد، تعیین می‌شود.

در هر صورت، با عمل افزایش قد نمی‌توان به طور نامحدود قد را افزایش داد. همچنین، باید توجه داشت که افزایش قد با جراحی ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: کلاب فوت

بهترین وزن برای عمل جراحی افزایش قد

برای سنجش این موضوع که چه وزنی برای انجام عمل افزایش قد مناسب است، باید معیارهایی را در نظر گرفت. از جمله این موارد:

میزان مقدار مورد نظر برای افزایش قد، میزان قد فعلی، سن افراد و نوع جراحی افزایش قد را ملاک قرار داد. برای اطلاع از وزن ایده آل برای جراحی افزایش قد توصیه می‌شود، پیش از اقدام به انجام این جراحی با متخصص مشورت کنید تا قبل از تاریخ عمل به وزن ایده آل برسید.

جراحی افزایش قد

نحوه انجام جراحی افزایش قد

روش‌های مختلفی برای افزایش قد افراد وجود دارد، که در ادامه به نحوه انجام جراحی آن خواهیم پرداخت.

  1. در این روش، ایمپلنت‌ های استخوانی به استخوان ‌های طولی اضافه می‌شوند تا قد فرد افزایش یابد. روش استفاده از ایمپلنت ‌های استخوانی در عمل افزایش قد، شامل مراحل زیر است:
  2. ابتدا یک برش کوچک در قسمتی از ساق پا یا ران ایجاد می‌شود.
  3. با استفاده از ابزارهای جراحی، جای خالی برای قرار دادن ایمپلنت در استخوان طولی ایجاد می‌شود.
  4. ایمپلنت استخوانی به دقت در جای خالی قرار می‌گیرد و به استخوان متصل می‌شود و محل برش جراحی با استفاده از بخیه با دقت بسته می‌شود.

 بعد از نصب پروتز در این ناحیه، هر روز به میزان یک میلی متر به قد فرد اضافه شده و تا حداکثر در ساق 7 سانتی متر و در ران 8 سانتی متر افزایش قد خواهیم داشت. این بازه زمانی حدودا برای افراد 3 ماه تا اتمام افزایش قد به طول می‌انجامد. لازم به ذکر است پس از اتمام نصب پروتز لازم است از ابزار کمکی برای راه رفتن مانند عصا برای مدتی استفاده شود و اگر وزن شما بیشتر از وزن نرمال در محدوده 60 الی 70 باشد، باید در روز های اول بعد از جراحی افزایش قد از ویلچر یا واکر استفاده کنید.

سن مناسب برای جراحی افزایش قد

بهترین سن برای انجام عمل افزایش قد در دوران پس از توقف رشد، در محدوده سنی 18 الی 20 سال است اما برای برخی افراد با شرایط خاص تا سن 40 سال جراحی افزایش قد توصیه می‌شود و مانعی ندارد. به طور کلی برخلاف تصور بسیاری از افراد، بعد از اتمام سن رشد و توقف رشد طولی استخوان ها، امکان عمل افزایش قد وجود دارد.

سوالات متداول

قبل از انجام عمل افزایش قد چه آزمایشاتی باید انجام داد؟

قبل از جراحی افزایش قد، تست های تخصصی مانند تراکم استخوان و آزمایشات خونی مانند انعقاد خون و تست چکاپ سلامت باید انجام شود که توسط پزشک تجویز می‌شوند.

آیا عمل افزایش قد دردناک است؟

با توجه به سخت بودن و شکستن استخوان این عمل ممکن است بعد از بین رفتن اثر داروهای بیهوشی برای افراد دردناک باشد اما با مصرف مسکن های تجویزی و داروهای آرام بخش، میزان قابل توجهی از درد کاسته می‌شود.

مدت زمان بهبودی کامل بعد از جراحی افزایش قد چقدر است؟

با توجه به شرایط بدنی بیمار و دیگر فاکتورها مانند وزن و مراقبت های بعد از عمل، مدت زمان بهبودی در افراد متفاوت است. به طور میانگین زمان بهبودی کامل حدودا 45 روز الی دو ماه است.

کلام پایانی

 عمل افزایش قد برای خانم ها و آقایانی که به طور مادرزادی قد کوتاهی دارند و یا بعد از رشد همچنان قد چندان بلندی ندارند، قابل استفاده است. جراحی افزایش قد به دلیل تهاجمی بودن و ارتباط مستقیم با استخوان ساق و ران پا، باید حتما توسط بهترین جراح ارتوپد انجام گیرد. دکتر محمد مهدی ابراهیمی نسب از بهترین جراحان ارتوپد تاکنون نتایج فوق العاده ای در زمینه جراحی افزایش قد و بهبود اینگونه مشکلات برای بیماران و مراجعین خود رقم زده است.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *